Op een vrijdagmiddag stapte Petra (61) op de fiets naar IMCZ in Apeldoorn. Met een groot hart voor de zorg zocht zij een detacheringsbureau dat haar kon detacheren bij verschillende zorginstellingen, met kortere en langere diensten. Na een persoonlijk gesprek kon Petra maandag gelijk beginnen. In deze blog lees je waarom Petra zoveel plezier haalt uit het werken als Helpende bij IMCZ.

Werken bij verschillende instellingen
Petra is sinds een klein jaar werkzaam bij IMCZ als Helpende. Zo vertelt zij over haar functie: “Als Helpende zorg je dat cliënten een fijne dag hebben. Dit gaat om oudere mensen, maar ook jong dementerenden op de PG-afdeling. Het ligt er maar net aan waarvoor ik gedetacheerd word. De mogelijkheid tot afwisseling is de kracht van werken voor een detacheringsbureau. Dat ik bij meerdere instellingen kan kijken, vind ik zo leuk. Door deze diversiteit is geen dag hetzelfde, geweldig!”

De werkdag van een Helpende
Naast de afwisseling in haar werk, haalt Petra ook veel plezier uit de werkzaamheden. “Ik geniet ervan om naar werk te gaan, elke dag weer. Ik haal als Helpende veel voldoening uit cliënten verzorgen. Zo verschoon ik hen graag in de ochtend zodat zij er keurig uitzien voor een nieuwe dag. Voorderest begeleid ik hen naar de ontbijtzaal of huiskamer om daar verdere zorg te verlenen. Tijdens avonddiensten zorg ik er vervolgens weer voor dat cliënten met een frisse pyjama in bed komen.”

Zelf bepalen van je diensten
Welke diensten Petra wil draaien en de duur hiervan bepaalt zij helemaal zelf. “Bij IMCZ heb ik de vrijheid om te kiezen voor een kortere of langere dienst. Zo kan ik ook eens kijken bij andere instellingen. Ik kies diensten zelf en schrijf mij hierop in. Ik houd zo zelf de regie, wat dus heel prettig werkt.”

Persoonlijke contactmomenten
Petra vertelt verder: “Mijn contactpersoon Sieny belt mij regelmatig om te sparren. Heb ik genoeg werkuren voor die week en/of wil ik nog een dienst draaien bijvoorbeeld. Ik vind het fijn dat IMCZ met mij hierin meedenkt, rekening houdt met mijn wensen en ook gewoon vraagt hoe het gaat. Deze contactmomenten zijn heel prettig, omdat het persoonlijk is. Bij vragen of andere zaken kan ik altijd bij IMCZ terecht. Maakt niet uit wat er is. Het is gewoon goed geregeld.”

Heb jij interesse in werken als Helpende en/of flexibel werken? Wij denken graag mee wat het beste bij jou past! Neem contact op via info@imcz.nl of 055-5768008.