Al even werkzaam bij IMCZ stellen wij je graag voor aan Sophie! Sophie houdt zich als Intercedente bezig met de planning, maar dat is zeker niet het enige. “Ik ben een soort allrounder, die het leuk vindt om van alle facetten te proeven. Van verloningsstukken tot intakegesprekken.” In deze blog deelt Sophie haar uitdagingen en kansen bij IMCZ.

Affiniteit met de zorg
Sophie had altijd al raakvlakken met de zorg. Zo was zij mantelzorger voor haar opa en oma. Daarbij merkte zij in haar vorige baan dat mensen helpen echt haar ding is. “Een aantal jaren was ik reisleider bij een grote reisorganisatie. Als reisleider ben je natuurlijk veel met mensen bezig. Toen IMCZ op mijn pad kwam, nam ik deze passie mee.”

Gevoel voor het vak
Ondanks dat de zorg andere koek is, ging Sophie graag de uitdaging als Intercedente aan. “Ik probeer zoveel mogelijk op te pakken om zo steeds meer gevoel voor het vak te krijgen. Zo ben ik door de planning veel in contact met zorgkrachten. Hier hoor ik al hun verhalen en begrijp ik beter wat zij zoal doen op de werkvloer.”

Persoonlijke aandacht
Door in gesprek te blijven, heeft Sophie nauw contact met de zorgkrachten. Dit pluspunt past zeker in het rijtje van IMCZ. “Anders dan bij andere detacheringsbureaus geeft IMCZ haar zorgkrachten persoonlijke aandacht door regelmatig contact. Daarbij kunnen wij door de flexpool iedere zorgkracht een baan aanbieden wat bij hem of haar past. Ik vind het dan ook heel mooi dat dankzij de flexpool zorgkrachten hun passie voor de zorg op eigen manier kunnen naleven.”

Mouwen opgestroopt
Na een werkdag bij IMCZ slaat Sophie graag aan het klussen. Onlangs heeft ze haar eigen huis in Apeldoorn opgeknapt. De mouwen blijven nog opgestroopt voor kleinere projecten, zoals houten meubilair maken of sleutelen aan auto’s. “Ik houd ervan om altijd nieuwe dingen te leren!”