Na maar liefst twintig jaar ziet Ronald van Gerrevink de samenwerking tussen zorginstelling Avondzon en IMCZ nog altijd als uitstekend. Ronald heeft als locatiemanager van Avondzon regelmatig contact met zijn vaste contactpersoon Sieny van IMCZ. “Door het nauwe contact is de band altijd goed geweest. Van detachering tot evaluatiemomenten, alles gaat in goed overleg”, aldus Ronald.

Breed scala aan zorgpersoneel
Wat betekent IMCZ precies voor Avondzon? Avondzon valt onder zorgorganisatie Klein Geluk en levert zowel intramurale zorg als thuiszorg in Apeldoorn. IMCZ levert hiervoor regelmatig zorgpersoneel, hierbij denkend aan Helpenden, Verzorgenden en Verpleegkundigen. Zo vult Ronald aan: “Hun zorgpersoneel zetten wij in onder diverse doelgroepen. Zo hebben wij cliënten met traumatische aandoeningen, psychiatrische achtergronden of bijvoorbeeld dementie.”

Van detachering tot evalueren
Waar een gemiddeld detacheringsbureau stopt na een plaatsing, gaan wij verder. Een dik pluspunt, vindt Ronald. “Het leveren van zorgpersoneel gebeurt tegenwoordig via ons planbureau. Het unieke aan IMCZ is dat zij het contact met ons planbureau niet eindigen na een plaatsing. Nadat zij een goed, gekwalificeerde zorgkracht levert, behouden we juist het contact. Zowel vanuit Avondzon als IMCZ komt een terugkoppeling hoe het de organisatie en zorgkracht bevalt. Zijn er verbeterpunten? Dan gaan wij direct weer in goed overleg op zoek naar een juiste oplossing.”

Transparantie en flexibele inzet
Communicatie is voor Ronald de sleutel tot de succesvolle samenwerking. Zo stelt hij: “Omdat IMCZ transparant blijft en flexibele inzet toont, kunnen we steeds terugkijken naar goede plaatsingen. Zelfs op korte termijn kunnen wij op hen rekenen. Bij bijvoorbeeld ziekmeldingen van zorgkrachten, doet IMCZ er alles aan om zo snel mogelijk deze dienst gevuld te krijgen.”

Denken in mogelijkheden
Nu de verhoogde druk in de zorg blijft stijgen, heeft Ronald concrete toekomstplannen die hij wil aanpakken samen met IMCZ. Niet denkend in problemen maar juist in mogelijkheden. Ronald: “Hoe meer wij de handen in één slaan, hoe meer we kunnen betekenen voor de ontwikkelingen binnen de zorg. Zo wil ik de samenwerking met IMCZ verder uitbreiden door te kijken naar scholingen van ons zorgpersoneel.”

Een keer kennismaken? Neem gerust contact op. We komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.